Årets jakt och fiske
14/2 Vintern fortsätter att flukturera. Var i Västersjön och fiskade på en sjö fylld med stöp/slask ovanpå isen (årskort, ingen fisk).
Varit till Åviken och Åfjärden (årskort) med ringa resultat men med bättre isar. Annars har det blivit en del utflykter med skidor.
Bilder från de senaste veckorna
24/1 Andra varvet upp till Björnbäck gick bättre. Förra fredagen så försvann Bilbo en dryg kilometer bort och sprang omkring där en stund innan han stod still enligt GPS'en. Misstänkte att han helt tappade vittringen på mig och sprang dit vi var gången innan och letade mig. När jag väl kom fram till honom satt han under en tall och väntade på mig. Inga andra djur i/vid hans spår när jag kollade utan bara långa ensamma språngspår till han stannade under tallen.
Idag tog vi oss upp till Pulltjärn i det fina (vår)vädret där vi stannade och fikade innan vi tog myrarna tillbaka. Såg en del orre och järpe i luften samt spår efter ripa, räv, tjäder och RÅDJUR.
Efter vi passerat bäcken tyckte jag att det var en svart fågel som lyfte i en sluttning en bit bort. Stannade och tog ner bössan från axeln samtidigt som Bilbo fick vittring och drog uppför backen åt det hållet. Strax därefter kommer en tjädertupp glidande som jag lyckas fälla med drillingen. Bilbo kommer efter och jag skickar honom efter tjädern sam han hittar och håller fast. Han ger den ett par omruskningar när den rör på sig och är vid den tills jag fått av mig skidorna och tagit mig ner till dom. Vi var båda stolta och glada efter dagens äventyr och Bilbo har varit helt utslagen ända sedan från vi kom fram till bilen.
Har även varit ner till Köpmanholmen och fiskat (abborre+sik) och där snackat med en som jagar i grannområdet till Björnbäck.
Bild från dagens fika i (vår)sol och på tjädern10/1 Provat Hamptjärn och Svarttjärn utan större framgång.
Så igår var jag åter till Åfjärden och drog några abborrar. Tog med mig hem några stycken (4st=9,3hg) för att prova på att fjälla dem istället för filéa. Lagade till dem idag och det var lika jobbigt att fjälla abborre som jag mindes och de missade fjällen lika stora och stenhårda som jag mindes. Tyvärr blev smaken bra så jag kanske måste ge rätten ett par till försök.
Stekpanna med panerade och stekta borrar som gjort en extra tur i ugnen.1/1 Årets första fisketur gick till Åfjärden. En hel del fina abborrar, tre plusgrader och sol bakom molnen :-)
Gårdagens fiske gav en borre.
Hyfsade borrar som var upp och vände