Årets jakt och fiske






15/5 Hemkommen från Lofoten Vaeröy dit Janne och jag åkte med Örjans fiske. Jag tog lillbilen och hämtade upp Jan i Umeå och sedan fortsatte vi upp mot Piteå därifrån bussen skulle gå 04:00. När vi stannade några mil innan Piteå kunde vi känna doften av glykol komma från bilen. Då inga varningslampor lös fortsatte vi de sista milen in till Piteå utan problem. Väl där så hittade jag en ½flaska glykol som gurglade ner i utan att något rann ut så troligen var det ingen större läcka. Vid hemfärd fyllde jag på en knapp liter innan det var fullt och märkte då inte av något problem.
Vi var knappt 20st på en stor långfärdsbuss så alla fick dubbla säten att sitta och försöka sova på. Örjan hade rekommenderat att ha med sig en kudde på bussen vilket underlättade för oss som kom långväga ifrån. Efter några stopp längs vägen för fika och plocka upp folk kom vi till Bodö där färjan till Vaeröy skulle gå kl 13:00, med oss och bussen ombord.
Överfarten tog ca fem timmar innan vi kunde komma iland på Vaeröy. Jan och jag kvarterades in i Barracken där även de andra två (Mats=guide, Sven=kock) i vårat båtlag inkvarterades. Lät lite jobbigt med baracken men var ett lyxigt enkelrum med WC&Dusch vilket var betydligt bättre än de delade 2&4 bäddars rummen i huvudbyggnaden.
Morgonen efter så var det genomgång av båtar smt en rundtur med bussen runt ön. Vi som hade sett om paret på Vaeröy fick veta att torn & chokladfabrik brunnit och paret flyttat från ön.
Första kvällen fiskade vi torsk och Mats visade vägen och kom med tips som gjorde att jag inte förlorade så mycket på botten resten av veckan. Den första kvällen fick vi över hundra kila torsk och några grova sejar som gav var och en av oss ca 5-6kg filé. Dag två var vi trötta med fortsatte att dra lite torsk och sej. tredje dagen försökte vi med Hälleflundra och fick tack vare Mats tips upp två stycken, en på jigg (6kg) och en på Wobbler(14kg). Vi fortsatte veckan med fiske efter rödspätta då det vädret var lite opålitligt och vi kände inte för att dra långt ut.
En av dagarna fick vi båtförbud då Vidar, ansvarig för Campen inte ville släppa ut någon i dimma då risken finns att du inte hittar igen en person som faller över bord.
Hemvägen blev lång då vi fiskade sista dagen till tre tiden, tog hand om fisk till strax efer fem. Åt, städade och packade till 21:00 då bussen gick, var i Bodö 0:30 ochi Piteå 07:45. Släppte av Jan vi tiotiden i Umeå och var hemma vid tolvtiden. Då jag tyvärr inte kunnat sova mer än några minuter på buss och färja var jag helt slut när jag äntligen kom hem. Men det var en fin tur och jag hade med mig min kvot på 18kg fisk i filé och spättor.
Bilder på Vaeröy

Bilder från fisket

Bilder på fiskar



Pimpelfiske hela våren med hyfsat resultat en hel del öring och röding har kommit upp inga rekord och inga katastrofer.
Även varit några turer och letat efter toppfågel och bara sett dem längs vägen upp till marken.
Bilbo och jag hade även rekat efter Bäver men det blev Norgefiske istället.
Bild från vinterns stora snöfall och Bilbo vid Bäverhydda