Årets jakt och fiske
23/1 Köpte en ny rulle till det lilla glasfiberspöt då jag haft problem med isbildning i mormyskaspöts ringar.
Använde den och den nya borren som jag också inhandlat hos Benerus . Rullen fungerade bra och borren var kanon, men kanske lite smal då jag förutom några fina abborrar också fick en regnbåge (57cm) som vägde 3036g på hushållsvågen här hemma. M.a.o. så gick huvudet in i hålet men resten av fisken var jag tvungen att vålda igenom med huggkrok.
Bild från havsbadet och på dagens fisk som också är personbästa med 3036g.


15/1 Ännu ett par varv till Åfjärden. I helgen fick jag några abborrar och och träffade Alex. Väl hemma fick jag höra att de återigen fått Regnbåge där vi suttit, men först när de provat på räka.
Så imorse tog Bilbo och jag en tur dit för att pröva med räka. Tyvärr var det riktigt kallt och blåsigt på isen där i sundet så vi blev inte där så länge. Tur nog fick jag förutom några borrar även få upp en riktigt fin sik (6,3hg) och en regnbåge (1,62kg) innan fingrarna domnat helt i vinden. Så jag tackar för tips på plats och bete :o)
Bild på siken med räka och på båda dagens fiskar.


10/1 Under gårdagen promenerade Bilbo och jag runt Ödstjärn. Jobbigt att gå, en tjäder(?), en orrhöna samt ett helt osett uppflog i skogen var det enda resultatet.
Har varit ytterligare två vänder till Köpmanholmen varav den första gav en abborre på 6,6hg och den andra för att povfiska det öppna havet vilket gav noll.
En bild från fisketuren tillsammans med A. till Åfjärden och en bild på Bilbo från i går


5/1 Två dagars fiske med klent resultat.
Gårdagen tillbringade jag förmiddagen upp vid Svarttjärn med ett försiktigt napp på den stora gula "Myschkan" som tyvärr lossnade när jag försökte hala in fisken. hade ytterligare en stöt på bete t utanför det bortre vindskyddet innan jag gav upp för dagen. Träffade åter T. upp vid tjärnen och han hade också bara haft en stöt på betet, så fisken var försiktig. Kvällen avslutades med torskrygg hos A.
Idag åkte M.F. och jag till Köpmanholmen för att se om vi kunde lura upp någon av regnbågarna som rymde för någon vecka sedan. Tipset vi fått var badplatsen, men kunde knappast ha menats havsbadet då havet låg öppet utan minsta tillstymmelse till is. Så vi körde in till Åmynnet och provade där i stället. Träffade M.L. där som berättade om havsöringsnapp och fångster vilket taggade oss bra. Jag gav mig iväg för att söka rätt på dem medan M.F. stannade kvar vid "bojen". När jag var några hundra meter iväg så hörde jag M.F. ropa och gick tillbaka till dem vid Bojen och då hade han fått en fin havsöring på dryga 1,5kg (min gissning). Så jag blev kvar där fick lite abborre och tappade en större fisk innan vi gav upp för dagen.
Fick inte med mig någon fisk hem men en fin dag på isen med sol, vindstilla och någon enstaka minus så det kändes mer som mars än januari
Bild på M.F:s havsöring